Het Farcetheater bestaat 5 jaar. Gestart in 2019 met het theaterstuk, Harry let op de kleintjes van Jon van Eerd. Meteen een schot in de roos. 10 voorstellingen met goed gevulde zalen, een aanzet voor Anthony Van Caeneghem, om zijn bescheiden droom een vervolg te geven.
Met de nadruk op komedie, en t’is om te lachen was de trend gezet voor het farcetheater.
Nu met 3 producties per jaar, de aftrap zal gegeven worden met het toneel stuk “Voor hetzelfde geld”, vanaf augustus 2023.Hier zien we vooral Jan Schepens & Katja Retsin aan het werk. Je raad het nooit, zij “spelen” daar een koppeltje.

Rond de kerstperiode is de komedie “De verlegen versierder” gepland van de hand van Robin Hawdon.
Hier zal vooral Bob De Moor en Anthony Van Caeneghem de leidende figuren zijn in deze komedie, naaast Daisy Thys, Heidi De Grauwe & Lisa Gerlo.
De titel zelf spreekt al boekdelen, of schrijven we beter sprekende theater scenes, voor een gekend persoon, die nog steeds maagd is. Wat zit hier achter, en welke nonkel wil hem een “handje helpen”?
Gaat hij uiteindelijk té bed of niet té bed?
Antwoorden pas rond kerstmis, in één van de 13 voorstellingen.

De start van 2025 kan toch niet beter dan in “Hotel Politiek”, ze noemen het een “specialeke” en dit met Bob De Moor & Koen Crucke en de “Compagnie van de Leute” een gezonde mix op het Gentse volkstheater platform. Dit in de voetstappen van Romain Deconinck. Dit toneelstuk is van de hand van Ray Cooney.
De avonturen van een burgemeester die even buiten de lijntjes wil gaan kleuren met een secretaresse van de oppositie. Als bovendien nog een lijk in één van de hotelkamers opduikt is de chaos compleet.
Hoe dat afloop, zullen we ervaren in één van de 12 voorstellingen in maart – april 2025.

Al deze producties, geregisseerd door de vaste huisregisseur van het Farcetheater: Chris Van Espen.
Meer info en reservaties, volg website van het Farcetheater, www.farcetheater.be.
Hier alvast een montage van Willy Van Bouchaute, www.in-the-picture.be

Door admin