Naar de aanloop van de Gentse Feesten 2024 wordt er volop gerepeteerd, gearrangeerd en gepresenteerd aan de pers. De Minard schouwburg mag zeker niet ontbreken.
Dit jaar met een speciale presentatie, de groepen, acteurs en muzikanten brachten een stukje van hun deel, welke de Gentse Feesten compleet zullen maken.

Gentse feesten begint trouwens met de brochure te raadplegen om na te gaan wat er te doen is. De Minard op kop.
Met een businessmodel, aldus Gentse Feesten burgemeester Bram Van Braeckevelt, een persvoorstelling met publiek die zijn plaatsje reserveerde en betaalde.
Zeker geen slecht om eens als artiest aan te voelen, hoe reageert het publiek. Dit naar een idee van de directeur van de Minard-Schouwburg, Nathalie De Neve.
Zij praat de “mini”-Gentse Feesten voorstelling aan elkaar.
Beginnende met Bob De Moor, deze heeft reeds al vele voorstellingen op zijn teller staan, en heeft goede herinneringen aan “zijne Minard”. Dit jaar het stuk met als titel: 3De Korte Pijn” van de hand van Jo Van Damme. Eeen stuk met 2 mannen en een vrouw. Heidi De Grauwe is de vrouw van dienst, Jo & Bob zijn de twee mannen. Dit alles onder de regie van Walter Janssens.

Cie van de Leute samen met Jan De Raedt gaan een verjaardag vieren. Wel te verstaan, het stuk noemt Happy Birtday. Maar zoals een goede komedie beaamt, is het voor de betrokkenen niet altijd zo “Happy”, maar wel voor de kijkers. Zij kunnen smullen van de verwarringen, die ook in het dagelijks leven ontstaan, zeker als sommige personen dezelfde naam dragen. Geraken ze eruit, ook Jan De Raedt verklapte ons niet hoe het afliep… één oplossing gaan kijken.

Gent zou Gent niet zijn, als men tijdens de Gentse feesten niet de klemtoon legt op het educatieve. Zeker wat de Gentse taal betreft, we hebben niet voor niets een “Perfesser Gensch (Peter Van Haelter). Het educatieve zal voornamelijk dit jaar draaien rond het “Pikante” een Pikant Èxpozee dus… voor 18+, dit om toch de bezoekers van deze voorstelling al een licht hintje te geven van wat ze mogen verwachten.
Want in het Gentse, op de Volkse wijze, kan het wel eens enkele lijntjes overschrijden… dus de bezoekers zijn verwittigd.

Naast wat educatieve ondersteuning is een nacht, na eens goed doorgezakt te hebben op de Feesten, mogen de stembanden en de zang niet ontbreken.
Menige Gentenaars, en andere bezoekers worden er lyrisch van en krijgen de onweerstaanbare drang om te zingen. Wim Claeys vult hier de wensen van deze mensen ruimschoots in: “Nacht van de Vuile Liedjes”, ook de mopjes zullen niet ontbreken, vertelde hij ons stiekem.

Naast volkstoneel en educatie uiteraard ook een streepje muziek. In het jaar waar we tweemaal moeten gaan kiezen, wil Koen Crucke en Luk De Bruycker de bezoekers van hun show laten kiezen. Zij willen doen wat menige politiekers niet altijd lukt, of soms helemaal niet, de kiezers geven waarvoor ze gestemd/beloofd hebben. Het programma uitvoeren die vooropgesteld is door de kiezers.
Niet gemakkelijk, maar ze doen het met hun show, iedere dag de keuze van de bezoekers van de show: “Kieze Veur Meziek”.
Niet onmiddellijk over de politiek, alhoewel de omstandigheden een vleugje politiek kan ontstaan in de show.
Hoe dit allemaal te bekijken, De data en reserveren kan reeds bekeken worden op de website www.minard.be.
Veel plezier gewenst.

Door admin