Naar jaarlijkse traditie, herdenkt het 8 mei komitee – Gent, de bevrijding op het fascisme. Deze herdenking is in samenwerking met de Stad Gent. Dit jaar was vrede nog nooit zo ver af als vandaag.
Vandaag was het een herdenking met een wrange gevoel dit door o.a. de oorlog in Oekraïne. Ook stilstaan bij alle mensen over de hele wereld op de vlucht voor oorlog. Stilstaan bij die mensen die slachtoffer zijn bij de schending van hun rechten, de mensen rechten. Recht op geborgenheid, veiligheid en vrede. Nooit meer oorlog is voor sommige dictators een hol woord. Respect voor elkaar is bij hen zoek, zij kunnen enkel respect opbrengen voor zichzelf. Een oorlog die de absurditeit overschrijd. Dit kan niemand onberoerd laten, dit merkten we in de geslaagde herdenking op 8 mei 2022 te Gent op het Achtmeiplein. Volledige toespraken zullen kunnen bekeken worden op de web-site van het 8 mei komitee te Gent – www.8meikomitee.gent

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *