Stadsziekenhuis AZ Sint-Lucas opent deuren tijdens”Dag van de Zorg”.

Op zondag 17 maart 2024 opent AZ Sint-Lucas zijn deuren voor het grote publiek ter gelegenheid van de “Dag van de Zorg”. Op 17 maart kan je 18 verschillende diensten ontdekken, verdeeld over 2 unieke routes. Op deze routes ontmoeten bezoekers verschillende toegewijde collega’s en artsen die demonstraties en uitleg geven over hun werk. Van robotchirurgie tot de Centrale Sterilisatie Afdeling, alles komt aan bod. 2 boeiende routes. Route 1 omvat bezoeken aan het dagziekenhuis inwendige, het endoscopisch centrum, de pijnkliniek, het dagziekenhuis oncologie, het dagziekenhuis geriatrie, de Centrale Sterilisatie Afdeling, het operatiekwartier (heelkunde, orthopedie, neurochirurgie, urologie en anesthesie), het dagziekenhuis heelkunde en de palliatieve afdeling. Route 2 omvat bezoeken aan de Intensieve zorg, de dialyse, het hart- en vaatcentrum, de nieuwe verpleegafdeling, vree wijze kleintjes, rug- en nekrevalidatie, orthopedie, tandheelkunde, medische beeldvorming en radiotherapie. Kinderprogramma Kinderen zijn van harte welkom en kunnen bij de start een opdrachtenboekje krijgen, de ziekenhuisclowns ontmoeten, leuke foto’s maken in het operatiekwartier of hun arm laten gipsen.

Door admin