Het jaar 2023 was bij de jeugdige topsporters in Gent een belangrijk jaar. Uitstekende prestaties werden neergezet. Opvallende prestaties voor sommigen, goed om in het wereldnieuws te komen. Het gaat om loper Tibo De Smet, roeiers Aaron Andries, Savin Rodenburg, Boris Taeldeman, Mil Blommaert en Mazarine Guilbert, thaiboksers Gianny De Leu en Axana Depypere, kogelstootster Jolien Boumkwo, wielrenner Jari Verstraeten, karateka Maxime Galet, baanwielrenners Hélène Hesters, Jules Hesters en Fabio Van den Bossche, bodybuilder Quinten Dhaemer, ultraloper Karel Sabbe en breakdancer Ismaël Boulate. Schepen Sofie Brack verwelkomde deze top sporters in het glamoereuze Oostenrijks salon van het Stadhuis. Vele wereldleiders zijn reeds in deze salons te gast geweest. Niettemin vond de Schepen het een eer om deze jonge topsporters te mogen ontvangen, ze beschreef stuk voor stuk ook de prestaties van deze jonge topsporters.

Door admin