Een flashmop voor blinde en slechtziende personen in Gent.

Lesgevers en leerlingen van Sint-Rafaël, een school voor blinde en slechtziende personen in Gent. Een van de zaken die op de school erg belangrijk is, is het streven naar zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Daarvoor wordt er veel aandacht besteed aan het leren stoklopen en het zich zelfstandig leren verplaatsen. De toegankelijkheid in Vlaanderen en in Gent gaat er steeds verder op vooruit. Voor de leerlingen is dat een flinke opsteker. Geleidelijnen zijn noodzakelijk in het zich zelfstandig voortbewegen met een witte stok. Deze lijnen zijn daarvoor gelegd zodat ze makkelijk en veilig de bestemming kunnen bereiken.Uiteraard lijdt dit tot veel frustratie bij deze mensen. Ze brachten het onder de aandacht op een ludieke manier in de vorm van een flashmob.

Info: BuSO Sint-Rafaël Gent | School voor volwassenen met een visuele beperking Maagdestraat 56, 9000 Gent. www.sintrafael.be

Door admin