Voor de 2de keer op rij organiseerde de Gentse Thaiboksclub Mahanakhon een Thainight.

Wat vorig jaar voorzichtig startte in sportcentrum Bateas, bleek al gauw te moeten groeien.Dus dit jaar ging alles door op 14 oktober 2023 in het Kuipke te Gent.

Het team Mahanakhon zelf kon 8 vechters in de ring plaatsen, waarvan 7 hun gevecht ook wonnen! Naast Maité Van Daele (zilver WK Turkije), Diego De Leu, Axana Depypere (Goud WK Turkije) die jullie hier aan het woord horen, traden ook Aiden Waeyenberghe, Maylo Leroy, Lennart Golbeck, Ayhan Kalaz en Bente Vermeulen aan. Zij kwamen aan deze mooie resultaten dankzij hun trainers Jens De Leu, Nikolaj Teerlinck , David Geirnaert, Enzo Van Hyfte en Patrick Van Acker.op match van de avond was natuurlijk ook de strijd om de wereldtitel tussen Gianny De Leu (broer van…) en de nr. 1 van Thailand. Gianny versloeg Prai pa yak in de eerste ronde en haalde zo de begeerde titel binnen, na maanden hard trainen met Sandu Gym.Met dank aan de sponsors en de vele vrijwilligers werd het een 5,5u durend top-evenement. Op naar de editie van volgend jaar!Video – interviewer Gent in Beeld Edwin Plasschaert
Tekst: Ulrike Buyle

Door admin