Op 9 december vertelden Schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse en bezielster Esther Laga meer over : het concept ontwikkelen van een verbindingselement, genaamd de HITCH-verbinder. Hitch is een van de winnaars van de wedstrijd Circuit Circulair van de Stad Gent. Het is een stalen hoekverbinder die divers plaatmateriaal eenvoudig aan elkaar klemt zonder het gebruikte materiaal te beschadigen. Hiermee wordt het maken van modulaire set-ups kinderspel: elke constructie is integraal demonteerbaar en alle onderdelen zijn opnieuw inzetbaar voor andere toepassingen. Met andere woorden: een handige en eenvoudige recuperatietool die de reststromen van gebruikt plaatmateriaal terug opneemt in het circuit. Ze geloven sterk in de meerwaarde van het samenbrengen van verschillende (lokale) actoren. Dit resulteert in een model waarbij we diverse actoren willen verbinden en gaandeweg grote hoeveelheden reststromen herwaarderen en jobs zullen creëren. Ons circulair product/service-model focust op het lokale aanbod én het verkorten van de keten.Info www.hitchconcept.be hitch-tools Binnenkort lanceren ze een tweede editie van Circuit Circulair. Hou de website in de gaten! https://stad.gent/…/circuit-circulair-krijg-steun-voor…