In de opera van Ljublijana werd voor de vijfde maal de opera “Faust” van Johann Wolfgang von Goethe opgevoerd. Dit onder de regie van Frank Van Laecke. Dit seizoen had de regisseur Frank Van Laecke het idee opgevat de driehoekige vlaggetjes met neutrale kleuren te vervangen door vlaggetjes geel/blauw. Dit gebeurde niet, in opdracht van de directeur van de opera, meer nog bij navraag door Frank werd expliciet bij vermeld door de directeur, indie hij er met een journalist zou over praten, hij geen voet meer in het opera gebouw zou zetten. Frank nam deze censuur niet. Bij de laatste voorstelling gaf Frank tekst en uitleg. Hij wil zichzelf dagelijks kunnen bekijken in de spiegel met een zuiver geweten. In deze opwelling gaf Frank tegelijkertijd een stem aan de acteurs en de culturele wereld. Dit gegeven is dan ook in de pers niet ongemerkt voorbijgegaan.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *