Een gekend gebouw krijgt een nieuwe bestemming, een gebouw dat vele namen kende en verschillende doelen diende. Van circus tot opslagplaats van oude wagens. Gered van de sloop door de Stad Gent word het een bruisend centrum op vlak van technologie, handel maar ook cultuur. Dit gebouw herbergt een concertzaal en verschillende vergaderruimten voor colocuiums e.d. De naam dat behouden blijft voor dit gebouw is: “Wintercircus”, een toepasselijke naam door zijn vorm en zeker voor zijn toegankelijkheid. De Gentenaars zullen via de krook naar de Lammerstraat kunnen wandelen, waar een ham voor winkel en horeca zal aanwezig zijn. Het centrum van het gebouw is een groot rond plein. De burgemeester Mathias De Clercq en Schepenen Sami Souguir en Sofie Bracke kwamen alvast een kijkje nemen. Volgens de burgemeester in het “nieuwe” centrum van Gent.

Door admin