Tentoonstelling in het MUG te Gent. De penis is overal. Waar mensen zijn duikt de vorm op: in oeroude grottekeningen, in kunst, op een wc-deur of sociale media.
Reden genoeg om wetenschappelijk onderzoek, dit door het enige op heden universiteitsmuseum te Gent. Het MUG, Forum voor wetenschap, twijfel & kunst. Zoals de Vicerector vernoemd in haar toespraak bij de opening: wetenschap is twijfel en twijfel dient onderzocht te worden. Het MUG is een uitzonderlijk museum, dit omdat we geen alledaags museum zijn, aldus de directeur van het GUM, Marjan Dooms. Een tentoonstelling naar vorm en kunst en waar de vraag gestelt word: Is de penis baas over de voortplanting ? Goeie vraag horen we de vrouwen stellen, misschien een overtuigend ja knikken van sommige mannen… wie zal het zeggen. Een uitzonderlijke tentoonstelling in het MUG aan de plantentuin van Gent. (K.L. Ledeganckstraat 35 te Gent) Meer info: www.gum.gent
Tentoonstelling loopt van 24 maart 2022 tot/met 8 januari 2023.

Door admin