De vooravond van het lichtfestival… op sommige plaatsen was men druk bezig de verschillende sites uit te testen. Zoals in de haven, de kleine dokken, vroeger een plaats van bedrijvigheid van zand, grind en kolen, nu een vernieuwde site om mooi te wonen en te vertoeven. De kranen zijn het decor, deze verdienen vandaag dan ook een extra lichtstraaltje en aandacht op dit licht festival. Een parkoer van 7,2 km, ieder loopt zolang hij wil over dit parkoer, niet alleen in de kuip van Gent, maar ook een beetje in andere bezienswaardigheden van Gent. De schepen, Bram Van Braeckevelt is dan ook trots op zijn lichtstad, de Gentenaars zullen hem daar zeker in volgen. Ook zij zullen fier zijn hun stad bij avond en Nacht te bezoeken, het beloofd druk te worden van 31 januari 2024 tot 4 februari 2024. Er zijn daarom ook aangepaste bus en tramlijnen, door de stad rijden met de wagen zal ook moeilijker gaan na 18u.

Door admin