De Gentse Winterfeesten, van 7 tot en met 31 december, beloven opnieuw een feest te worden voor jong en oud. Op het Emile Braunplein is winterbar ‘Chez Babette’ weer van de partij, op de Korenmarkt werd een nieuwe ‘Schirmbar’ of feestpaviljoen geïnstalleerd. Voor de jongsten is er heel wat kinderanimatie, zoals de gekende kerstboomdraaimolen. Uiteraard kunnen bezoekers ook opnieuw genieten van een ritje op het reuzenrad of een toertje op de grootste mobiele rolschaatsbaan in openlucht in België. Nieuw is dat de Gentse Winterfeesten deze keer voluit voor herbruikbaar servies gaan. Organisator Look I Like investeerde in herbruikbare bekers, kommen, borden en bestek. Die worden verzameld in drie inwisselpunten en worden ter plaatse gewassen in een wasstraat ‘backstage’ op het Sint-Baafsplein. Op die manier is er minder transport nodig én is er tegelijkertijd minder afval.

Door admin