Westerbegraafplaats

De Westerbegraafplaats wordt vanaf 2 november 2023 toegankelijker voor voetgangers en fietsers. Gemotoriseerd verkeer wordt dan weer beperkt. Er zijn uitzonderingen voor onder meer begrafenisondernemers en bestuurders met een parkeerkaart voor personen met een handicap. Momenteel openen en sluiten de poorten van de Westerbegraafplaats automatisch op een vast tijdstip, maar vanaf 2 november zal de begraafplaats permanent toegankelijk zijn. De kleine poorten aan de H. Van Peenestraat en de Eeklostraat staan dan volledig open, de grote poorten aan Palinghuizen en de Leliestraat halfopen. Zo kunnen voetgangers en fietsers steeds binnen en buiten. Nabestaanden moeten in een serene, rustige sfeer hun verlies een plaats kunnen geven. Vanaf 2 november heeft gemotoriseerd verkeer daarom maar beperkte toegang. Enkel houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap, (begrafenis)ondernemers en werklieden kunnen nog binnen met een code aan de kant van de Leliestraat. Die code aanvragen kan via groendienst@stad.gent.
Vanaf 18 januari 2024 komt er een toegangssysteem met badge. Ook die badge kan aangevraagd worden via dat e-mailadres.

Door admin