Voor het erfgoedproject De vierkante kilometer van het STAM ontgon historian in residence Tina De Gendt een tijdje geleden Ledeberg, tegel K19 van de STAMluchtfoto. Samen met een groep wijkherinneraars heeft ze schatten ontdekt: verborgen stadsgeschiedenissen! Ze liepen de straten af, onderzochten urban legends en legden open vragen op tafel. Ledeberg blijkt vol verhalen te zitten, over ajuinen en carnaval, maar je vindt er ook veel minder gekende verhalen. Waarom staan er vijf herdenkingsmonumenten als niemand zich nog herinnert voor wie ze gebouwd zijn? Waarom loopt er een steenweg van Ledeberg naar Hundelgem? En waar komen de Ledebergenaars vandaag vandaan? De Expo loopt vanaf zaterdag 13 mei 2023 t.e.m. zondag 10 maart 2024 in het STAM.Voor de wijk wandelingen: De vierkante kilometer-Ledeberg. Zondag 14 mei, donderdag 18 mei (feestdag!) en maandag 29 mei (feestdag!) 2023 Start: om 10.30 uur duur: 2 uur Prijs: 10 euro per deelnemer (2 euro kansentarief UiTPAS) Startpunt: voorkant Sint-Lievenkerk, Ledebergplein I.s.m. gidsenvereniging Gandante.

Door admin