Dichtbundel : ‘Een licht aantikken maar’. Het cultuurhistorische Van Eyckjaar 2020 liet Gentenaar Diederik De Beir (1957) geenszins onberoerd. Dichters uit zijn internationale haikukring gingen prompt in op zijn uitnodiging om haiku’s te schrijven bij de vierentwintig panelen van het wereldberoemde Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. In Een licht aantikken maar nemen achttien dichters uit tien landen u mee op pelgrimstocht door het adembenemende Gentse altaarstuk. Met hun miniaturen als stapstenen in tien talen voeren ze u een wereld van poëzie en mystiek binnen. Timotheus De Beir (1994) illustreerde deze bloemlezing met potloodtekeningen van bloemen en planten die op het Lam Gods zijn geschilderd. Het boek is te verkrijgen in de Standaard Boekhandel info:
Diederik De Beir 0484 944 604 – vaneyckconcerts@gmail.com

Door admin