Cura in the Mist is een project van Ben Thorp Brown met tuinarchitect Jan Minne specifiek ontwikkeld voor de binnenplaats van een voormalig 13e-eeuws klooster in Gent, dat nu wordt beheerd door de Kunsthal Gent. Deze installatie ontvouwt zich in de loop der tijd via gechoreografeerde en natuurlijke processen en creлert een landschap dat de banden tussen onze zintuigen, emoties en de aarde zelf verdiept. In de tentoonstelling zullen bezoekers in contact komen met een nieuw aangeplante tuin. Iedere plant is zorgvuldig geselecteerd rekening houdend met de unieke architecturale en historische context, de seizoenen en hun micro klimaat binnen de kloostermuren De kloostertuin is historisch gezien vaak de voorlopers van de botanische tuin wat van Kunsthal Gent de perfecte plek maakt voor het realiseren van deze langdurende tentoonstelling start op 26 mei 2023.

Door admin