De Nieuwjaarsreceptie van de House of Mystery & Mystery Lab VZW, ging door in de Jan Botermanstraat 2 in Gent ( omgeving Gravensteen) Zij stelde hun programmatie 2023 voor in aanwezigheid van Luc Poppe,Nikolaas Martens en de speciale gast professioneel goochelaar, historicus John Conway. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan of kijk op www.houseofmystery voor de programmatie. Hier de vertaling van het interview met John Conway: In het Verenigd Koninkrijk werk ik als professioneel goochelaar, daarnaast ben ik historicus waarbij een doctoraat afwerk in cultuurgeschiedenis. Mijn doctoraat behandelt zeer specifiek de representatie van het gender in Engels – Amerikaanse goochelarij vanaf de eerste Wereldoorlog. Zo heb ik bijvoorbeeld interesse in goochelaars als P. T. Selbit, de eerste goochelaar die de illusie opvoerde waarbij hij een vrouw in twee stukken zaagde. Maar ook in Harry Houdini, waarin zijn voorstellingen en lezingen schijn geven van gender thematiek. Ik ben hier vanavond ook in mijn functie als archivaris van ‘The Magic Circle London’, door velen beschouwd als de meest prestigieuze goochelvereniging ter wereld. In een Londens congres over de historie van de goochelarij, ontmoette ik Nikolaas Martens Van Mystery Lab vzw en Luc Poppe, bezieler van House of Mysteries. Ze nodigden me uit als gastspreker voor hun Nieuwjaarsreceptie, een uitnodiging die ik met plezier aanvaardde.