Catharina Kochuyt, levenspartner van wijlen Marc Sleen, was erbij toen de Week van ‘t Gents werd voorgesteld. Ze vond het een bijzondere eer dat de 100ste verjaardag van ‘haar’ Marc en de 75 jaar Nero de thema’s zijn. Marc Sleen is zeker geen onbekende voor de Gentenaars: het Gentse stadsbeeld komt in veel strips voor, de jonge Gentse lezers krijgen wat geschiedenis mee van hun stad én telkens een spannend verhaal. Kreeg Marc Sleen ooit kritiek ? Jazeker, in een tv-programma van Jan Van Rompaey gaven universiteitsstudenten ongezouten hun mening: de vrouwen waren te rondborstig, Petoetje te zwart enz enz. Kortom ze hadden het over discriminatie en over de tijd die was blijven stilstaan. Maar Marc Sleen én zijn bekende tekenfiguurtjes overleefden deze punten van kritiek. Mevrouw Catharina Kochuyt is nog steeds verbaasd over zijn ongebreidelde fantasie en zeker ook over zijn zoeken naar een interessant verhaal in een historisch kader. De Stichting Marc Sleen maakte een mooie website met alle verwezenlijkingen en hedendaagse info van de striptekenaar. Neem zeker een kijkje op www.marcsleen.be

Door admin