Tijdens de ‘Week van ’t Gents’ herneemt initiatiefnemer Luk De Bruyker zijn ontroerende familievoorstelling ‘De Klaane Prins’ (naar Le petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry) in de Scala. Volgens Luk is er veel Gents talent maar zijn er te weinig zalen. Daarom wil hij niet alleen de Minard maar ook de Scala bij het hele gebeuren betrekken. Verder brengt Luk De Bruyker in dit theater zijn Gentse en herwerkte versie van ‘De Avonturen van Nero en Co’ ( oorspronkelijk van Freek Neirynck uit 1988).  
In de Scala staat ook nog een panelgesprek op het programma met o.m. Catharina Kochuyt (weduwe van Marc Sleen) en nog enkele ‘kloeke Genteneirs’ die de striptekenaar goed gekend hebben. Uiteraard zal alles afgesloten worden met een lekkere wafel gekozen door de juryleden van de ‘Geiwene Foersjet’, nóg een initiatief van Luk De Bruyker… hoe Gentser, hoe groter zijn glimlach

Door admin