De week van ’t Gents is een kluif voor Sami Sougir, de trotse schepen die de week voorstelde in de Minard, dé tempel van het Gents. Het wordt een goed gevuld programma met theater, lezingen, Gentse liedjes, lessen in het Gent dialect door de ‘prefesser Gents’  (Peter Van Haelter), en niet te vergeten het culinaire product van Gent: de wafel! Al is de wafel is nu niet bepaald Gents… maar Brussels. Maar daar heeft onze Luk De Bruyker wel een verklaring voor. En die gaat als volgt: in de week van ’t Gents staat Marc Sleen centraal, samen met Nero, zijn bekendste stripfiguur. Marc Sleen tekende vaak Gentse gebouwen met verhalen die zich afspeelden in Gent, maar ook Brussel was regelmatig het decor van zijn tekeningen. En zoals je weet eindigde elk verhaal met een verrukkelijk wafelfestijn. Daarom zal Luk De Bruycker voor zijn “Geiwene Foersjet” de beste Brusselse wafelbakker zoeken in Gent… Dat wordt dus smullen voor Luk en zijn smaakjury.

Door admin