Op 1 december 2021 overleed Jo Decaluwe. Zijn hele beroepsleven was hij actief als acteur, regisseur en theaterdirecteur. Zo werd hij samen met Jean-Pierre De Decker artistiek leider van het Arca theater, het latere NTGent. In 2000 startte Jo met theater Tinnenpot waar hij tot zijn dood directeur was.

Hij was ook te zien in verschillende televisieseries zoals Wij heren van Zichem, Beschuldigde Sta op, Flikken, Witse, Thuis en F.C. De Kampioenen. Zijn vertolkingen gebaseerd op werken van Cyriel Buysse en brieven van Vincent van Gogh blijven in ons geheugen gegrift. Net als de monoloog Damiaan en zijn opvoering van de Mattheuspassie.

Al die jaren heeft Jo massaal veel jonge acteurs een kans gegeven en velen hebben onder zijn vleugels het vak geleerd.

Op zondag 30 oktober om 17.00 uur brengt Jessie De Caluwe (die met Jo Decaluwe Liefdesbrieven heeft gespeeld) samen met multi-instrumentalist Hilde Van Laere de vertel- en muziekvoorstelling ‘Schoonheid en Troost’. Alle inkomsten gaan naar theater Tinnenpot, als financieel duwtje in de rug, omdat het levenswerk van Jo Decaluwe niet verloren mag gaan.

Info en tickets: 09.225.18.60 of info@tinnenpot.be

Door admin