De Ledebergse feesten werden op vrijdagavond geopend door schepen Bram Van Braeckevelt. De organisatie heeft de puzzel kunnen leggen met een mooi programma, op het Ledebergplein (sfeerplein). Verschillende artiesten treden op maar ook de gekende rommel markt, Ledebergse run 5 & 10 km, de herdenkings mis en genieten van de kermis,ajuinmarkt. Ook de Lichtstoet : jaarlijks een ander thema dit jaar “Sprookjes”, en Miss Lichtstoet Jolien Danchaert. Begin de vijftiger jaren werd de stoet ook telkens rond een bepaald thema gebouwd. Zo kwam in 1954 de “Geschiedenis van Ledeberg” aanbod. Er werd ook nog meer aandacht aan het artistieke werk geschonken. Jarenlang werden de wagens ontworpen door studenten van het Sint-Lucasinstituut uit Gent. Dank aan Pascal Deconinck,Patrick Van Damme voor foto en tekst terug te vinden op FB “Ledeberg zoals het was”. info:www.ledebergsefeesten.be