In de Vooruit Gent ‘Red Bull Paper Wings’. Officieel heet het officiële wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes. Er zijn twee disciplines: een zelfgemaakt papieren vliegtuigje het ‘langst door de lucht laten zweven’ en ‘de langste afstand’ afleggen daar draait het om. Het concept van Red Bull Paper Wings is simpel. Je vouwt een vliegtuigje van een vel A4-papier en kan daarmee, per Qualiflyer, deel nemen in twee disciplines: Longest Distance en Longest Airtime. Eén van de vier ‘Qualiflyers’ vindt plaats in Kunstencentrum Vooruit. De nationale finale wordt later dit jaar gevlogen. Zo behaalt men een plek in de wereldfinale in Hangar-7 Salzburg in Oostenrijk én een unieke flying experience met de beroemde Flying Bulls. www.redbullpaperwings.com www.gentinbeeld.gent

RED BULL PAPER WINGS VOORUIT 200 deelnemers uitslag: DISTANCE # 1 Hannes Deweer 31.90m # 2 Tim Pauwels 28.70m # 3 Lukas Hoornaert 28.00m AIRTIME # 1 Miguel Levrau 7.55s # 2 Nick Bresseleers 7.03s # 3 Tom Delaunois 7.00s