Zondag 20 maart, de laatste dag van de lente schoonmaak. Zo’n 3910 vrijwilligers in Gent & Destelbergen trokken er op uit om een tandje bij te steken in het proper maken van de straten. Scholen, verenigingen en bedrijven waren de afgelopen week actief om zwerfvuil in te zamelen in de straten, pleinen of park in hun buurt. Dit onder het motto: “Samen gaan we voor een propere stad”. Deze laatste dag, werd het record gebroken van de deelnemende vrijwilligers. Het zwerfvuil problematiek staat voor ieder hoog in het vaandel, aldus de woordvoerster Sandra Deneef. Het brede publiek ergert er zich aan, toch stellen we vast dat een kleine minderheid netheid niet weet te appreciëren. Netheid en properheid in ieders belang, dat zie je met deze actie, er zijn heel wat vrijwilligers die dit nog eens willen aantonen. De schepen Bram Van Braeckevelt ondersteunt de actie, wil verder gaan met statie geld dit om extra vuil, lees zwerfvuil, te voorkomen. Het is een actie punt van het volledige schepencollege om in te zetten op een proper Gent/Destelbergen.

Door admin